5%* dodatnog popusta na tornjeve za igru ​​uz kod START5

Informacije o drvu

minus-circle plus-circle Koje drvo koristi tvrtka Wickey?

Impregnirano drvo bora ili smreke tvrtke Wickey potječe iz prirodnog i održivog uzgoja te se ističe posebnom dugovječnošću u vanjskom prostoru. Ono našim proizvodima daje čvrsto uporište koje jamči opuštenu i sigurnu igru.

minus-circle plus-circle Jesu li pukotine, rupe i zelene mrlje na drvu neškodljive?

Drvo je prirodni proizvod i nijedno stablo nije nalik drugom. Male pukotine ili rupe stoga su posve uobičajene. Prema DIN normi 4074 pukotine na manje od jedne četvrtine dužine odnosno debljine stupaca ne narušavaju statiku drva – sasvim suprotno, one čak dokazuju da drvo još radi!

minus-circle plus-circle Zašto se volumen drva mijenja?

Pri posebno vlažnim ili suhim uvjetima skladištenja može se dogoditi da se drvo malo širi ili skuplja. To nije samo neškodljivo, već je i dobro jer drvo tako optimalno može izdržati vremenske i okolišne uvjete.

minus-circle plus-circle Moja igračka za van ima na mnogim mjestima bijele/zelene mrlje. Je li to plijesan?

Ako vaš proizvod tvrtke Wickey na malim mjestima sadrži bijele ili zelene mrlje, to nije razlog za zabrinutost: može se dogoditi da se soli iz drva i impregnacije skupljaju na površini i izlaze van. Te mrlje možete mirno ignorirati. Ako vas to ipak smeta, dotična mjesta možete jednostavno malo pobrusiti.

minus-circle plus-circle Što je drvo impregnirano u tlačnoj posudi?

Naše je drvo namijenjeno za dugogodišnji užitak u igri, a da bi to bilo zajamčeno, ono se konzervira. Zato ga impregniramo postupkom u tlačnoj posudi. Pritom se zaštitne soli pod visokim tlakom utiskuju u drvo. Time se drvo trajno zaštićuje od insekata, gljivica, plijesni te stalnog kontakta sa zemljom i vodom.

minus-circle plus-circle Je li normalno da je drvo vlažno?

Općenito vlaga nije razlog za zabrinutost: iz iskustva znamo da može potrajati neko vrijeme dok vlaga, koja je nastala tijekom postupka impregnacije, u cijelosti ne nestane iz drva. Stoga raspakirajte drvo nakon dostave i ostavite ga minimalno dva dana da se suši. Izbušite rupe prije uvrtanja vijaka. Time ćete minimalizirati rizik od oštećivanja legure vijaka.

minus-circle plus-circle Trebam li premazivati svoje dječje igralište i koja je lazura za to najpogodnija?

Naše drvo nije potrebno posebno premazivati ili lakirati. Postupkom impregnacije otpornim na vremenske uvjete u tlačnom kotlu drvo je na najbolji način zaštićeno od vjetra i vremenskih prilika. Ako ipak želite nanijeti zaštitnu lazuru, drvo naravno možete dodatno obraditi posebnom trajnom zaštitnom bojom ili lazurom, koje su certificirane prema normi DIN EN 71 Dio 3. Te su lazure neškodljive za djecu i okoliš.

minus-circle plus-circle Smijem li premazati ili lakirati igračku za van?

Ako želite malo osvježiti ili promijeniti svoje igralište, naravno da to možete učiniti! No da biste sačuvali svoje pravo na jamstveni zahtjev, morate ipak imati u vidu sljedeće: za očuvanje kvalitete i dugovječnost drva koristite samo lazure otvorenih pora i boje za trajnu zaštitu, koje su certificirane prema normi DIN EN 71 Dio 3. Te su boje neškodljive za vaše dijete i ispitana je tolerancija djece na te boje.
Savjet: prije premazivanja pobrusite drvo brusnim papirom. Boje ne prianjaju samo bolje na grubu površinu, već isto tako uklanjanju i eventualna onečišćenja na površini drva.

minus-circle plus-circle Kako mogu ukloniti zelene mrlje?

Zbog impregniranja našeg drva u postupku tlačnim kotlom i uslijed stalnog rada drva može se dogoditi da na malim mjestima izlazi nešto soli. To možete sasvim lako pobrusiti ili jednostavno ostaviti ako vas ne smeta.

minus-circle plus-circle Što mogu učiniti protiv bubrenja i skupljanja drvene igračke za van?

Ako je drvo vlažno ili se dugo skladišti, može se dogoditi da ono malo promijeni svoj volumen. Da biste to izbjegli, trebate ga osušiti i ne smijete ga predugo skladištiti. Osim toga, ne želite ostaviti svoju djecu da čekaju svoju posve novu igračku za van tvrtke Wickey, zar ne?

Loading...

Usporedi Products

chevron-right