5%* dodatnog popusta na tornjeve za igru ​​uz kod START5

Izrada i sigurnost

minus-circle plus-circle Gdje mogu pronaći upute za montažu za svoju Wickey igračku za van?

Upute za izradu bit će vam poslane zajedno s narudžbom u priloženoj vrećici za vijke. Ako upute unatoč očekivanju ne bi bile sadržane, javite se našoj službi za kupce putem obrasca za kontakt. Poslat ćemo vam ih u najkraćem mogućem roku.

minus-circle plus-circle Koliko vremena moram predvidjeti za izradu igračke za van?

Prema iskustvu uz još nečiju pomoć i zahvaljujući detaljnim uputama za montažu izrada uspijeva sasvim brzo: grubo izračunato i ovisno o vašoj vještini te pripremi svih alata za naša najmanja dječja igrališta bez betoniranja potrebno vam je 6 do 8 radnih sati. Za najveće dječje igralište preporučujemo da angažirate dva pomagača. U tom biste slučaju trebali biti gotovi za 10 do 12 radnih sati. A kada su vaši prijatelji već tu, nakon odrađenog posla mogu odmah i ostati na zajedničkom svečanom otvorenju.

minus-circle plus-circle Koji su mi materijali potrebni za izradu?

Daske i stupovi su ispiljeni i potrebno ih je samo izbrusiti na rubovima da bi se izbjeglo stvaranje špranja. Potreban vijčani materijal, uključujući pokrivne kapice, isto je sadržan u isporuci. Za montažu vam je potreban sljedeći alat:

Bežični odvijač Vodena vaga Gumeni čekić Kutnik Komplet nasadnih ključeva

Savjeti:
pripazite da prilikom pričvršćivanja isporučenih vijaka koristite odgovarajuće veličine bita da biste izbjegli prijevremenu hrđu i oštećenja.

minus-circle plus-circle Kada da organiziram servis za izradu?

Prije nego li se obratite servisu za izradu, provjerite je li vaša narudžba isporučena u cijelosti i bez nedostataka. Time se štedi na trudu, vremenu i troškovima, a vaši se pomagači mogu opušteno primiti posla.

minus-circle plus-circle Može li se igračka za van izraditi drugačije od onoga kako je opisano?

Dobrobit vaše djece koja se igraju i njihova sigurnost za roditelje, ali i nas uvijek su na prvom mjestu. Iz tog razloga preporučujemo da naša dječja igrališta izradite kako je prikazano u našim uputama za montažu. Iako su gotovo sva naša dječja igrališta tako konstruirana i oblikovana da se mogu izraditi i obrnuto, izradom prema uputama za montažu izbjegavaju se opasna mjesta. 

minus-circle plus-circle Kako montiram priključak za vodu na svoj tobogan?

Ako ste se odlučili za igralište s valovitim toboganom s priključkom za vodu, za montažu vam je potrebno svrdlo promjera od 4 mm i minimalne dužine od 5 cm. Osim toga, potreban vam je brusni papir da biste njime izgladili višak brušenja koji nastaje na gornjoj strani tobogana. Za priključak vam je potrebno crijevo od pola inča i obujmica za crijevo radi osiguranja.

Pozor: imajte u vidu da naši valoviti tobogani od 175 cm, 220 cm i 300 cm sadrže priključak za vodu.

Na stražnjoj strani tobogana nalazi se naprava kojom se obilježava mjesto priključka za vodu. Uvedite svrdlo odozgo kroz rupicu i započnite bušiti rupu. Nastali oštri bridovi mogu se ukloniti postavljanjem vrha glave bušilice. Preostale krhotine mogu se oprezno ostrugati finim brusnim papirom.

Savjet: nemojte previše pritiskati prilikom brušenja brusnim papirom da biste izbjegli ogrebotine na toboganu. Potom zavijčajte crijevo od pola inča na priključnu cijev i pričvrstite ga obujmicom. Zabava na vodi već može započeti!

minus-circle plus-circle Kakva svojstva mora imati tlo da bi igračka za van mogla sigurno stajati?

Najbolje je da svoju Wickey igračku za van postavite na ravnu površinu. Za to su vrlo prikladne travnate ili pjeskovite površine s dovoljno prostora oko konstrukcije. Za čvršća tla preporučuje se oblaganje antistres podlogama.

minus-circle plus-circle Trebam li igračku van pričvrstiti u tlo?

Čak i kad vaša igračka za van djeluje stabilno i sigurno: da biste zajamčili sigurnost svoje djece, preporučujemo da svaku igračku za van usidrite u tlo. Tim ćete usidrenjem samo dodatno poboljšati stabilnost tornja ili ljuljačke! Sva je sidra potrebno zavijčati sa stupovima tornja za penjanje i ona se, ovisno o tome koju ste vrstu sidra odabrali, ne vide izvana. Općenito preporučujemo da se svaki stup igrališta za postavljanje u tlo usidri u tlu. Ljestve i zidove za penjanje trebali biste isto tako pričvrstiti pomoću dva sidara po komadu. Ostale informacije možete pronaći u dotičnom opisu proizvoda.

Savjet: naša kutna sidra savršeno su prikladna za svaki toranj.

minus-circle plus-circle Koja sidra trebam koristiti i jesu li ona priložena uz igračku za van?

Sidra morate naručiti zasebno uz svoju igračku za van. Pogledajte malo na stranicu proizvoda svog proizvoda: tamo preporučujemo koju vrstu i koliko sidara trebate koristiti za svoje igralište.

  Sidra za temelje Podna sidra Kutna sidra
  Grundanker Bodenanker Winkelanker
Stupovi četverokutnog profila / kose ljestve
Stupovi za ljuljačku
Okrugli stupovi
Serija Flyer/Tiny
Serija Smart/Prime
Rahlo pješčano tlo (uvijek zabetonirati)
Čvrsto kameno tlo
Savjeti za montažu Najjednostavnija montaža

Uvrtanje ili betoniranje
Jednostavna montaža*

Betoniranje
Jednostavna montaža*

Betoniranje
Stabilnost Stabilno i sigurno (Standard) Stabilno i sigurno (Premium) Stabilno i sigurno (Premium)

*Preporuka: montaža na unutarnjoj strani, sidra izvana nisu vidljiva

minus-circle plus-circle Je li mi za izradu dječjeg igrališta potreban plan temelja?

Plan temelja nije nužan jer se igračka za van najprije u potpunosti izradi i potom ubetonira na svoje finalno mjesto. Ostale informacije o izradi temeljne konstrukcije pronaći ćete pod pitanjem: "Kako se provodi izrada temeljne konstrukcije i betoniranje sidara?" .

minus-circle plus-circle Kako se provodi izrada temeljne konstrukcije i betoniranje sidara?

Prilikom betoniranja sidara / izrade temeljne konstrukcije postupite kako slijedi:

 • Montirajte temeljnu konstrukciju i stavite je na konačnu poziciju. Pritom se pridržavajte sigurnosnih razmaka sukladno uputama za montažu.
 • Označite mjesta oko stupova tamo gdje treba doći temeljna konstrukcija. Namjestite temeljnu konstrukciju tako da sve rupe mogu iskopati bez problema. Napomena: rupe bi trebale biti duboke cca 70 cm i imati promjer od cca 30 cm.
 • Monitirajte sidra na unutarnju stranu stupova.
 • Sada ponovo stavite temeljnu konstrukciju na konačnu poziciju.
 • Dječje igralište mora stajati u vagi. U tu se svrhu poslužite kamenjem ili drvenim klinovima.
 • Stavite gotovi beton u rupe dok nisu napunjene do visine od cca 60 cm. Vodite računa o tome da su samo sidra pokrivena betonom, a da stupovi ostanu slobodni.
 • Kada se beton osuši, ostatak možete popuniti zemljom.

Uvjerite se da nosivi stupovi vašeg dječjeg igrališta imaju kontakt s tlom prilikom betoniranja. Pravilno usidrenje nužno je za stabilnost vašeg dječjeg igrališta i pridonosi izbjegavanju opasnih mjesta. Nadalje, ono štiti vijke od prijevremene hrđe.

minus-circle plus-circle Je li nužno prethodno izbušiti rupe za vijke?

Nakon što se drvo vaše igračke za van osušilo, preporučujemo da prethodno probušite rupe prije uvrtanja vijaka. Na taj način minimalizirate rizik od nastajanja pukotina. Osim toga, na taj se način sprječava oštećivanje legura vijaka te time izbjegavate prijevremeno nastajanje hrđe.

minus-circle plus-circle Trebam li prilikom izrade paziti na sigurnosni razmak?

Prepreke, kao što je drveće, ograda ili zidovi ne smetaju samo prilikom igre, već predstavljaju i velik rizik od ozljeda. Stoga preporučujemo sigurnosni razmak od minimalno 2 metra oko cijele igračke za van da bi se vaše dijete moglo sigurno i bezbrižno igrati. Za to je mjerodavna krajnja točka odnosno krajnji stup dječjeg igrališta ili ljuljačke.

minus-circle plus-circle Koliko mi je potrebno antistres podloga i gdje da ih smjestim?

Da biste smanjili rizik od ozljeđivanja, preporučujemo postavljanje antistres podloga. Naše antistres podloge imaju dimenzije 50 x 50 cm. Preporučujemo postavljanje minimalno

 • 2 komada ispred svakog tobogana
 • 4 komada ispred svakog zida za penjanje / ljestvi za penjanje
 • 4 komada ispod svakog užeta za penjanje / mreže za penjanje
 • 4 komada ispod svakih ljestvi od užeta
 • 6 komada ispod svakog sjedala za ljuljačku

 

minus-circle plus-circle Postoji li alternativa za naš Wickey servis za montažu?

Raspitajte se među svojim prijateljima i rođacima. Možda se među njima skriva koji nadareni majstor. Možete se naravno raspitati i među vrtlarima i stručnjacima za krajobrazno uređenje od vašeg povjerenja. Oni u pravilu nude uslugu izrade igračaka za vrt.

Loading...

Usporedi Products

chevron-right